maanantai 18. elokuuta 2008

Saara-äidin puhe Eveliinan ja Karin häissä 2.8.2008

Rakkaat Eveliina ja Kari

Tämä kaunis kesäinen päivä 2.8.2008, teidän hääpäivänne, onnen ja rakkauden päivä.

Muistelin teidän yhteistä taivaltanne. Kaikkeahan en tietenkään voi tietää, eihän äidille kaikkea kerrota, mutta minulla on salainen ase. Pidän päiväkirjaa ja sieltä löytyi jopa aika tarkkoja päivämääriä ja merkintöjä, miten ollaan tässä hetkessä, te vastavihittynä avioparina viettämässä hääpäiväänne sukulaisten ja ystävien ympäröiminä.

Olit Eveliina aloittanut kotitalousopettajaopintosi syksyllä 2002 Savonlinnassa ja 2005 syksyn lopulla kerroit ilmoitusluontoisena asiana, että sait sijaisopen paikan Maikkulan yläasteelta Oulusta. Vastustimme isäsi kanssa koko ajatusta, mutta päätöksesi pidit ja laitoit loppuopintosi Savonlinnassa ”jäihin”.

Kesän 2006 jälkeen tapasit Oulussa kohtalosi, Karin. Sen jälkeen onkin vauhtia riittänyt. Soitit Eveliina kerran Oulusta ja sanoit tuttuun tyyliisi: ” Äiti, tapasin ihanan miehen ”. Lisäsit vielä: ” Se on menoa nyt”.

Ensivierailusi Kari Evenliinan kotona Nurmossa teki minuun heti vaikutuksen. Nyt näin anoppina voin sanoa, että ihastuin sinuun heti. Ja ovenkarmitkin onneksi riitti. Eveliina oli varoittanut etukäteen, että riittääköhän karmit.

Rakkaus roihusi välillänne sellaisella tempolla, että päiväkirjamerkinnät loppuvat välillä huutomerkkeihin. Lienet Eveliina pitänyt jollain tapaa kumminkin äitisi ajan tasalla.

Löitte hynttyyt yhteen Oulussa syksyllä 2006. Jatkoit Eve työtäsi Maikkulassa syksyn ja vielä seuraavan kevään. Askelmerkit välillänne näyttivät samaan suuntaan. Nyt oli löytynyt ”se oikea”.

Rakkaus roihusi välillänne täydellä liekillä. ”Ituloorassakin” olitte peuhanneet, koska soitit Eveliina kerran: ”Sinustapa tulee mummi”. Matti oli nähnyt mökillä pari päivää ennen soittoasi unen, joka siis toteutui.

Sofia Saara Maria syntyi 7.7.2007 Liisa-mummin, Saara-mummun, Arvo-ukin, Heikki-paapan, tätien, sedän, enon ja kummien iloksi. Arki on jo vahvasti mukana elämässänne vanhempina olemisen vastuullisuutena Sofialle ja talonrakennustouhuineen.

Kari, rakas vävyni. Näin anoppina, mitä olen sinua oppinut tuntemaan, olet rauhallinen, vakaa, turvallinen, huumorintajuinen puoliso Eveliinalle ja hellä, hyvä isä Sofialle. Sait vaimoksesi tänään touhukkaan, määrätietoisen, kotia ja lapsia rakastavan Eveliinan. Hyvää ruokaa tulet myös saamaan, siihen on Eveliinalla oivat taidot. ”Tihiää” hän joskus kyllä tuppaa puhumaan, lieneekö geeniperimää? Varmaat olet jo sen huomannut.

Eveliina, rakas tyttäreni. Olet ottanut tänään ison askeleen elämässäsi.
Tästä olet aina haaveillut. Se on menoa nyt. Luovutamme, minä ja isäsi sinut Eveliina turvallisin mielin Karin matkaan.

Eveliina ja Kari, onnea ja siunausta yhteiselle matkallenne. Älkää unohtako toisianne arkisten touhujen keskellä. Hyvänyönsuukko pitää muistaa antaa. Tämä on äidin ja anopin käsky.

Ei kommentteja: